Posted on Hozzászólás most!

Számszeríjjal terítettek le három őzet

Egy őzbakot, valamint két sutát ejtett el számszeríjjal egy orvvadász a Borsod megyei Szendrő közelében. A bűncselekménnyel gyanúsított 31 éves férfi ellen nagy értékre elkövetett lopás és állatkínzás miatt indult eljárás.
Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrséget egy vadász értesítette még hétfőn, hogy szerinte a területen orvvadászat történt. Ezután a bejelentő egy vadőrrel, valamint a szendrői rendőrőrs járőreivel a nyomok után indulva az erdei úton egy fatörzsön fennakadt, üres, lezárt, rendszám nélküli, fekete terepjáróra bukkantak. A vadász emlékezett rá, hogy a terepjárót nem sokkal azelőtt már látta az erdőben, azonban a jármű vezetője hirtelen megfordult és elhajtott. Az autót hátrahagyó férfit és utasát a helyszíntől fél kilométerre tartóztatták fel a rendőrök, majd előállították őket.
Ezután jutottak el a rendőrök az egyik férfi pincéjéhez, ahol vadászathoz használt tárgyakat: vadásztőrt, távcsövet, nyílvessző végeket, fénypatronokat foglaltak le, a pince melletti kökénybokorban pedig számszeríjat, illetve három nyílvesszőt találtak. Az elejtett őzek feldolgozásra váró tetemeire a járőrök végül egy víkendházban bukkantak rá. Az ügyben az Edelényi Rendőrkapitányság szendrői rendőrőrse a jogosulatlanul vadászó – ráadásul tiltott vadászati eszközt használó – 31 éves férfival szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – fűzte hozzá a szóvivő.

Vélemény, hozzászólás?