Posted on Hozzászólás most!

Szemük előtt tépték szét a kutyájukat

Egy egyéves kisgyerek szeme láttára marcangolt szét egy beagle-t két erős testű kutya Szombathelyen. A kisfiú és anyukája a lakótelep környékén sétáltatták kedvencüket, amikor a két nagyobb kutya megölte. Többen próbáltak segíteni, de nem sikerült. Az erős testű kutyák most is a lakótelepen élnek. A család azt szeretné, ha elvinnék őket onnan.
Egy közösségi oldalra töltött fel képeket az erős testű kutyákról gazdájuk. A felvételekre egy szombathelyi férfi talált rá, aki azt mondja, azokk az állatok végeztek az ő kutyájával.
„Napokig még látszódott, hogy tiszta vér volt az egész” – mondta a férfi a támadás helyszínéről.
Barátnője egy éves kisgyerekükkel a lakótelep környékén sétáltatta a kutyát, amikor a két másik állat megtámadta. A mezőre vonszolták, és ott marcangolták szét.
„Rengetegen lejöttek, az ablakból rengetegen üvöltöztek, próbáltak így segíteni amennyire lehetett. A helyszínen volt egy fiatal hölgy, aki a kuka mellől egy elég nagy bútorlappal próbálta a kutyákat szétválasztani, de hát sikertelenül” – mondta Asbóth M. Gergő.
„Imádták egymást.”
Hét évig élt velük, és nagyon hiányzik nekik.
„A legjámborabb, legszelídebb kutya akit valaha ismertem. Imádta, szerette az egész család meg mindenki, aki ismerte” – mondta Farkas Alexandra.
A család feljelentést tett a rendőrségen. Az ügyet most a szombathelyi polgármesteri hivatalban vizsgálják, egyebek mellett azt is, hogy milyen körülmények között tartották a támadó kutyákat.
„Az állattartás vizsgálata során pedig nem elsősorban pénzbüntetésről szól ez a történet, hanem az állat tartásának a módjáról, amely járhat akár azzal is, hogy az állatokat nem lehet ott tartani, ahol jelenleg tartják illetve nem úgy, ahogy jelenleg tartják” – mondta Szele Györgyi, a szombathelyi Polgármesteri Hivatal hatósági osztályvezetője.
Az RTL Híradó megkereste a két kutya gazdáját is, ő viszont nem akart nyilatkozni. Úgy tudni, hogy az állatokat még mindig ugyanabban a lakótelepi lakásban tartja. Videó és további infók itt. Forrás: RTLKlub

Vélemény, hozzászólás?