Posted on Hozzászólás most!

Sztárgazdikra lelt Talpas

Talpas, a Budapesti Állat és Növénykert pápaszemes pingvinje új gazdára lelt. A szerencsés tulajdonosok a Comedy Central oszlopos tagjai, Litkai Gergely és Mogács Dániel lettek. Az örökbefogadó ceremóniát pedig nem más, mint a hazai pingvinkolónia régi barátja, Fluor Tomi vezényelte le.

Nemsokára ellepik a kis totyogósok a Comedy Central képernyőjét, a Madagaszkár Pingvinjei című rajzfilmsorozattal, amely a nagysikerű Madagaszkár animációs filmekből megismert szenzációs pingvincsapat kalandjait mutatja be. A szériát az Egyesült Államokban a Nickelodeon kezdte vetíteni – rekord nézettséggel.
A Comedy Central arcai – Fluor Tomival kiegészülve – háztűznézőbe mentek az Állatkertbe, hogy közelebbről is megismerkedjenek a madarakkal. Bár kiderült, a pingvinek picikét agresszívabbak, mint ahogy tűnnek, azért Litkaiék úgy döntöttek, ennek ellenére örökbe fogadják egyiküket.
„A Madagaszkár pingvinjei minden idők egyik legviccesebb rajzfilmsorozata. Ez egy igazi családi program, a legkisebbtől a legnagyobbakig élvezhető, én is a gyermekemmel szoktam nézni, és remekül szórakozunk rajta. – árulta el a sorozatról a csatorna programigazgatója, akinek Hanga Zoltán az Állatkert szóvivője rögtönzött előadást tartott a madarakról – Ma azt tanultam, a pingvin az az állat, amibe nem szabad belekötni, pincérnek néz ki, de olyan, mint Jean-Claude Van Damme. – tréfálkozott Litkai, aki büszke arra, hogy ha csak egy kicsit is, de segíthettek az Állatkertnek.
Fluor Tomi is a pingvinek harciasságán lepődött meg igazán. A rapper Like című videójából ismert életnagyságú szárnyassal jelent meg az eseményen, és elárulta, régóta kedveli a szmokingos madarakat.
„Körülbelül 2009-ben egy régi munkahelyemen csavarodtam rá a pingvin témára, akkor kezdődött az indokolatlan pingvin története. – mesélte Tomi – Sajnálom, hogy nem túl barátságosak a kisfickók. Azt hittem, hogy majd meg lehet őket kicsit simogatni, de rá kellett jönnöm, a pingvin nem kutya.”
A rajzfilm pingvinjei sem kutyák: az Antarktisz partvidékén élő Adélie-fajtába tartoznak, melyek testhossza elérheti a 70 centimért is, súlyuk pedig a 4 kg-t. A sorozat külföldön óriási sikerrel fut, gyönyörű, részletgazdag animált képi világának, szerethető karaktereinek és – a felnőttek számára is tökéletesen élvezhető – különleges humorának köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?