Posted on Hozzászólás most!

Tenyésztők viadala a kutyakiállításon

Miskolcon véres tragédia történt a békés programnak ígérkező kutya szépség versenyen vasárnap, ám nem valamelyik megvadult eb támadt emberre, hanem a gazdik egymásra. Á. Tibor életét a rendezvényen lévő állatorvos bírónő mentette meg azzal, hogy egy törülközővel leszorította a nyaki artériát, amelyből spriccelt a vér.
– Tudomásom szerint a két tenyésztő már a kutyák bírálata alatt veszekedni kezdett, ám a már előzetes letartóztatásban lévő F. Zsolt végül a parkolóban nyakon szúrta egy késsel sporttársát – magyarázta Soós Attila kinológus, nemzetközi küllembíró. – Az áldozatot több mint tíz éve ismerem, soha nem volt agresszív, hőbörgő ember. Nyugodt, kiegyensúlyozott kiállító, aki régen tenyészt angol masztiffot és más őrző-védő kutyafajtákat. Majdnem szomszédok Kecskemét közelében a másik tenyésztővel, aki csaknem kioltotta az életét.
– Úgy tudjuk, a kiállító állapota életveszélyes. A keleti országokban gyakori, hogy tettlegességig fajul a tenyésztők közötti vita, sőt Horvátországban például egy bíró kollégámat nyakon harapta egy agresszív gazdi – tette hozzá a kinológus, aki szerint veszélyes a szakmájuk, sokszor éri őket is atrocitás, a konkurens tenyésztők is gyakrabban esnek egymásnak, mint kutyáik, de ilyen eset még nem történt magyar kiállításon. A támadó előzetes letartóztatásban van, a nyakon szúrt kiállítót pedig az intenzíven kezelik. – írja a Blikk.

Vélemény, hozzászólás?