Posted on Hozzászólás most!

Tetemek borították az udvart

Halmokban álltak a birkatetemek, az élő állatokra pedig szörnyű állapotban találtak rá az állatvédők egy Mélykút melletti ingatlanon.
Rendőri jelzés után illetve rendőri kísérettel érkeztek a Kiskunhalasi Állatvédelmi Őrszolgálat önkéntesei a napokban egy Mélykút határában lévő ingatlanhoz, ahol „brutálisan rossz” körülmények között tartott, rendkívül lesoványodott lovakra és kutyákra, valamint halmokban álló birkatetemekre bukkantak. Pozsgai Ákos, a halasi állatvédőrség sajtóreferense kérdésünkre elmondta: a birkahodálynál terelőként tartott kutyák rövid láncon voltak, csupa ürülék volt a környezetük.
Látszott, hogy régen nem takarítottak itt össze, ráadásul nem volt megfelelő kutyaházuk sem, ahova be tudtak volna húzódni, illetve amelyiknek volt, az a rövid lánc miatt nem tudott belemenni – tudtuk meg a sajtóreferenstől, aki hozzátette: a törvény 4 méter hosszú láncot ír elő a láncon tartott kutyáknál. A halmokban álló birkatetemekről Pozsgai Ákos elmondta: egyelőre nem tudni, hogy miért pusztultak el az állatok, illetve, hogy van-e összefüggés a rossz tartási körülmények és a jószágok elhullása között.
Ennél egyértelműbb helyzet állt elő ugyanennek a gazdának a lovas birtokán, ahol közel 40 lesoványodott ló szenved a rossz körülményektől: a patások alól nem vagy nagyon régen trágyázott ki a gazda, illetve egy, a többi ló által összetaposott, elpusztult csikó teteme is hevert a karám bejáratánál az állatvédőrök ottjártakor. Pozsgai Ákostól megtudtuk: az állatok gazdája január 20-ig kapott haladékot arra, hogy a jószágtartás megfelelő körülményeit megteremtse. Ha ettől elzárkózik, akkor állatkínzás gyanúja miatt eljárást kezdeményez ellene a Kiskunhalasi Állatvédelmi Őrszolgálat. Forrás: Baon.hu

Vélemény, hozzászólás?