Posted on Hozzászólás most!

Tetemek közé dobták a kutyakölyköket

Komárom – Rothadó állattetemek közül mentették meg a két hónapos kutyakölyköket.
Adél, Alfi és Gonzi, egy dögkonténerben vártak a biztos halálra, szerencséjükre azonban egy éppen arra sétáló állatbarát meghallotta keserves nyüszítésüket, és azonnal értesítette az állatvédőket.
– Amikor megpillantottam a kiskutyákat a bűzölgő tetemeken heverve, először nem akartam hinni a szememnek – mesélte Mandel Géza, a Rex Komáromi Állatvédelmi Egyesület elnöke. – Három, ránézésre fajtatiszta beagle kölyköt pillantottam meg. Gondolkodás nélkül lemásztam a 3 méter mély dögkonténerbe, hogy felhozzam a kicsiket.
Géza a mentés után szembesült azzal, hogy az egyik kan kiskutyának, Gonzinak, szilánkosra törték a hátsó két lábát, így őt már nem sikerült megmenteni a haláltól. A két hónapos csöppségeket valószínűleg azért hajították a bűzölgő dögkonténerbe, mert bélférgesek voltak, ami annyira megtámadta szervezetüket, hogy már lábra sem tudtak állni.
– Miután kiemeltük Alfiékat a 40 fokos konténerből, láttuk, hogy borzasztó állapotban vannak. Pocakjuk feszes, duzzadt volt, így azonnal a férgességre gyanakodtunk – folytatta az állatvédő. – Nem értem, hogy miért ezt a megoldást választotta gazdájuk, hiszen ez a probléma könnyen orvosolható. Nagyjából egy 500 forintos tablettával napok alatt ki lehet irtani az élősködőket az állatok szervezetéből.
Ha a kutyusokra nem találnak rá időben az állatvédők, esélyük sem lett volna a túlélésére, hiszen a tűző napon álló fémkonténerben órák alatt kiszáradtak volna. A szerencsétlen ebek a mentés után azonnal infúziót kaptak, hogy új erőre kapjanak és az állatorvos megkezdhesse kezelésüket.
– Gonzit sajnos már nem tudtuk megmenteni, testvéreit pedig még az állatorvosok ápolják. Szerencsére napról napra jobban vannak, életkedvük is visszajött – magyarázta az egyesület elnöke. – Egyszer már megmenekültek a halál torkából, most pedig várják azokat a szerető örökbefogadókat, akik mellett kiheverhetik az átélt traumát. Forrás: Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?