Posted on Hozzászólás most!

Tiltott állatviadalt tartottak Budapesten

Tiltott állatviadalt tartottak Budapesten, a XVII. kerületben vasárnap – közölte a Noé Állatotthon Alapítvány kedden. A rendőrség hétfőn kereste meg az állatotthont, hogy segítsen három elkobzott harci kutya elhelyezésében – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, a vasárnapi állatviadal során két felnőtt eb vívott egymással élet-halál harcot, amelyet a kiérkező rendőrök szakítottak félbe.
A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy vasárnap érkezett állampolgári bejelentés a tiltott kutyaviadalról. A rendőrök a Bélatelepi úton található egyik telken szakították félbe a kutyaviadalt.

A rendőrök megérkezésekor többen a közeli erdőbe menekültek. A helyszínről összesen 14 embert állítottak elő. Két román férfit őrizetbe vettek. Egyik kutya gazdája, illetve kiképzője. Ellenük tiltott állatviadal szervezés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – olvasható a police.hu oldalon.
A két férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására. A közlés szerint az eljárás során nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékű gépjárművet foglaltak le a nyomozók.
A kutyaviadal rendezője, a másik harci kutya gazdája önként jelentkezett kedden a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. A bűncselekmény helyszínéről előállított további 12 ember gyanúsítottkénti kihallgatása megtörtént, ők szabadlábon védekezhetnek. A kutyaviadal helyszínét biztosító telek tulajdonosa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Vélemény, hozzászólás?