Posted on Hozzászólás most!

Tíz év Eva Rhodes gyilkosának: Majláth Judit nemzetközi bírósághoz fordul

Első fokon tízéves börtönbüntetésre ítélte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság azt a 30 éves férfit, aki a vád szerint két évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel megölte a bőnyi állatmenhely vezetőjét, a magyar származású brit állampolgár egykori fotómodellt, Eva Rhodest (képen). A férfi korábban már beismerte, hogy elszámolási vitába keveredett az asszonnyal, amelynek következtében agyonütötte, majd a holttestet gázolajjal leöntötte és elégette.
Az ózdi férfi egy bőny-szőlőhegyi telken próbálta meg eltűntetni a bűncselekmény nyomait, miután 2008 szeptemberében agyonverte munkaadóját. Ököllel, majd baltanyéllel halálos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhely vezetőjének.
Köszler Ferenc bíró: “Bűnös emberölés bűntettében és lopás vétségében. A megyei bíróság halmazati büntetésül 10 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítéli.”
“Kő kövön nem fog maradni!” – mondta felindultan az áldozat nővére. Az osztrák állampolgárságú Majláth Judit vitatja az eljárás szakszerűségét. Szerinte a nyomozás nem terjedt ki minden részlet tisztázására, például arra, hogy valaki felbérelte-e Augusztinyi Csabát testvére megölésére.
Majláth Judit: “A nyom hallgat. Ez így is van. De azért hallgat a nyom, mert ez a bíróság, ez az eljárás betapasztotta a száját. Mi pedig ezt a szájat minden eszközzel fel fogjuk feszíteni.”
Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője enyhítésért fellebbezett. Majláth Judit úgy nyilatkozott, nemzetközi bírósághoz fog fordulni az igazság kiderülése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?