Posted on Hozzászólás most!

Tíz kölykével együtt fogták be a vad kutyát

Nem gyilkolja tovább éhségében a környéken élő tyúkokat az az elvadult anyakutya, melyet a napokban fogtak be az állatvédők 10 kölykével együtt Kiskunhalason, a Keceli út környékén. Szárnyasokat ölt éhségében, de volt, hogy egy legelésző birkát is megtámadott az a keverék kutya, mely a Keceli út környékén garázdálkodott az elmúlt időszakban. A kóbor eb két hete egy farakás alá hozta világra kölykeit, a kutyacsaládról a környéken élők értesítették a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesületet.
A további nem kívánt kutyaszaporulatot megelőzendő, az egyesület és a Halasi Állatvédőrség a gyepmesterrel közösen akciót szervezett az elvadult kutya befogására és a kölykök megmentésére. Az állatvédők egy hete minden nap vittek ennivalót és vizet az anyakutyának, hogy ne a környék baromfiállományát ritkítsa és hogy legyen elegendő teje a kicsinyei táplálásához.
Végül egy csapdával sikerült befogniuk az anyakutyát, majd a farakás alól előkerültek a kölykök is. A nyári hőség miatt a kiskutyákat már a kiszáradás fenyegette. A 10 kis csahost és anyjukat a Halasi Állatsegítő Alapítvány Szegedi úti állatotthonába szállították, ahol önkéntes segítők vették őket gondozásukba. Forrás: Baon.hu

Vélemény, hozzászólás?