Posted on 1 hozzászólás

Tömeges kutyamérgezés Szekszárdon

Halra tették a gyorsan ölő mérget: Több kutya rosszul lett, egy el is pusztult azok közül, akik mérgezett halat ettek Szekszárdon az egyik utcában. Az állatoknak, amint megnyalták a mérget, szinte azonnal elkezdett habzani a szájuk, folyt a nyáluk. Gazdáik szerint iszonyatos kínokat éltek át. Az egyik kiskutya nem is élte túl a mérgezést. A kutyatulajdonosok szerint az egyik utcában élő férfi tette ki a mérgezett halakat, feljelentést tettek a rendőrségen.
Ezt a mérget ette meg az a kiskutya is, aki elpusztult. Gazdája az utcán sétáltatta. Azt vette észre, hogy az állat hirtelen rosszul lett, elkezdett habzani a szája. Állatorvoshoz vitték, de hiába.
„Nem tudták megmenteni, mert nagy adag is lehetett, kistestű kutya, és hát 20-25 perc alatt értek be vele. Megpróbálta az állatorvos, mert ellenszert már rögtön adott neki, szívmasszás, de hát 20 perc után azt mondta, hogy már nem tudja visszahozni” – mondta Balogh Ágnes.
Több kutya is rosszul lett aznap: „Látszott, hogy tulajdonképpen nincs magánál szerencsétlen jószág, és folyt a nyála, meg hát minden, ami ilyenkor önkéntelenül is adódik” – mondta Tóth András.
Őket azonban még meg tudták menteni. Infúziót kaptak és ellenmérget. Az utcában élők négy helyen találtak mérgezett halat, ezeket mind összeszedték.
„Ha ezeket a mérgeket azon az éjszakán a rendőrséggel együtt nem szedik össze, és mondjuk délelőtt a gyerekek megfogják, megnyalják, akkor itt akár haláleset is történhet” – mondta Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat és Természetvédő Alapítvány elnöke.
Az utcában sok a gazdátlan macska is, az állatvédők szerint közülük is több elpusztulhatott. A környéken élők szerint az egyik helybeli férfi tett több helyre a mérgezett ételből, hogy valóban így van-e, még nem lehet tudni.
A kutyatulajdonosok állatkínzásért és közveszély okozása miatt feljelentés tettek. A Rendőrök a méregből vett mintát elküldték vizsgálatra.

1 thought on “Tömeges kutyamérgezés Szekszárdon

  1. Az összes mérgezett eledelt le kell nyeletni azzal aki kitette őket!

Vélemény, hozzászólás?