Posted on Hozzászólás most!

Totemállatok

Mindannyian kedveljük az állatokat, közben nem biztos, hogy tudatában vagyunk annak: az állatok legközelebbi rokonaink, és lelki síkon nagyon közel állnak hozzánk. Erőt adó állataink, az úgynevezett totemállatok vigasztalóink, tanácsadóink, tanítóink és barátaink lehetnek. Kíváncsi lennék, hogy akad-e itt az oldalon rajtam kívül olyan, akinek van totemállata? Ki, mit gondol a témáról? Vélemények, tapasztalatok:
Gyöngyház: Hát, először is meg kéne határozni mit is jelent egy embernek a totemállat? Megjelenik álmában? Beszél hozzá? Vagy csak sokat jelent neki. Igazából nem tudnám korrektül körülírni ezt a fogalmat. Nem is emlékszem olyan történésre, mikor állat lett volna A jel. Bár lehet, hogy azért, mert sosem figyeltem oda erre! Azt tudom, hogy imádom a sünöket, de nem hiszem, hogy ez lenne a totemállatom. Sün-totem. Elég furán is nézne ki.
Csaesz: Én sem tudom pontosan, hogy ez jelenti-e a totem állatságot, de egy történet jutott erről az eszembe. Kb. fél éve voltam egy meditáción, amit egy angyalokkal kapcsolatot tartó nő tartott. Egy kérdésemre visszakérdezett: Milyen állathoz hasonlítanám magamat? Nekem rögtön egy kismajom jutott eszembe, azt mondta, nem az. Akkor talán egy egér? Erre igen csúnyán nézett, majd azt mondta: gondolta, hogy nem fogom most megmondani, elküldi nekem a választ, ha otthon leszek. Majd hozzátette, hogy valami madár. Húúú, hogy a madár is egy állat, az eszembe se jutott! (Csak az emlősállatokig jutottam el… De felvillanyozott a dolog, rögtön beugrott egy gondolat, hogy valami fehér, talán galamb vagy sirály. Aztán otthon tényleg jött egy új ötlet: hóbagoly. Már éppen kezdtem magam kihúzni, hogy lám-lám mégsem kismajom, hanem egy bagoly, de az Élet rögtön a helyemre is tett. Nemsokára megkaptam a magamét valakitől. Azt mondta: “Érdekes, hogy a bagolyról az emberek általában a bölcsességre asszociálnak, pedig valójában a bagoly egy igen buta állat.”
Maci: Nekem meg azt mondta egy hozzáértő, hogy az én totemállatom a medve. Valóban, őket is nagyon szeretem, gyűjtöttem is a plüssmedvéket (a legtöbb 32 volt:), de ki nem?
Belegondolva azért volt, hogy állat mutatott utat – szó szerint.
Nagyon rossz lelkiállapotban másztam fel épp a Gellért hegyre, ahogy – igyekezetem szerint – majdnem minden nap. Ilyenkor figyelem a madarakat. Leginkább azok vannak ott… :)) Egy holló leszállt egy ágra, nézett. Aztán egy másik ágra szállt, megint nézett. Gondoltam, jólvan, játsszunk, meglátjuk, hová viszel. :) És egy olyan helyre vitt a hegyen, ahol leülhettem nyugodtan, és kijött belőlem minden…. Sírtam és meditáltam és kaptam válaszokat, nagy felismerések értek….
Bár a memóriám sem valami szuper, de néha elég sokat csavarogtam fenn a hegyen, hogy megtaláljam, de csak egyszer sikerült….

Gabi: Mindenkinek van totem állata, én ezt így hiszem. Legfeljebb még nem találkozott vele. Mikor elkezdtem spirituális dolgokkal foglalkozni, megjelent a totem állatom, de én először megijedtem tőle. Most már tudom, hogy az a gyönyörű jaguár azért jött el, hogy megvédjen engem. Gyakran jött elő éjszaka, ma már hálás vagyok neki.
További hozzászólások: Onmegvalositas.hu/blog

Vélemény, hozzászólás?