Posted on Hozzászólás most!

Tűzbe mennek az áldásért a lovasok – hősiesség vagy állatkínzás?

Hősiesség vagy állatkínzás: az évszázados hagyomány a spanyolországi San Bartolome de los Pinares városában, hogy Szent Antal napjának előestéjén az emberek lovaikkal együtt vágnak át a tűzön, hogy így áldják meg állataikat.
Hatalmas lángok, dobpergés, kiáltozás kíséri a hagyományos Szent Antal napi fesztivált Spanyolországban. A Madridtól száz kilométerre fekvő kisvárosban, San Bartolome de los Pinaresben ötszáz éves hagyománya van a tűzugratásnak, melyet az állatok védőszentje, Szent Antal napjának előestéjén rendeznek meg. A legenda úgy tartja, hogy a tűzön átugrató lovak megtisztulnak és a többi állat is védelmet kap a rítus által.
– Éjfélkor kezdődik az ugratás, de hajnalig tart a mulatozás. Fantasztikus ünnep ez, mely azért fontos, hogy egészségesek, erősek legyenek az állataink! Csodálatos érzés, hogy sem a ló, sem a lovas nem fél, mert bíznak egymásban – mondta az egyik résztvevő a Daily Mailnek.
A tűzugrás egyébként egy fesztivál sorozat egyik állomása, Spanyolországban ugyanis januárban számos, fénnyel kapcsolatos ünnepségre kerül sor, hogy így biztosítsanak egy ragyogó évet.

Vélemény, hozzászólás?