Posted on Hozzászólás most!

Új állatgyógyászati központ a TolnAgronál

Közel 700 millió forintos beruházással az ország legkorszerűbb állatgyógyászati logisztikai központját építette fel a szekszárdi TolnAgro Kft. és a Newcopharm Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A beruházáshoz az ÚMFT Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében 50 millió forintos pályázati támogatást nyertek el, s az önrészhez szükség volt a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú vállalkozásfejlesztési hitelére.
A beruházás eredményeként az addigi 1400 négyzetméteres raktárkapacitás újabb 2100 négyzetméterrel bővült, és az ügyfélszolgálati központ is háromszáz négyzetméterrel lett nagyobb – mondta el az MTI-nek Varga József, a TolnAgro és a Newcopharm ügyvezetője. A szekszárdi állatgyógyszer nagykereskedelmi központ az állatgyógyászati készítmények és vakcinák, állategészségügyi eszközök teljes skáláját kínálja, a raktározás, forgalmazás és kiszolgálás területén a legkorszerűbb technikát alkalmazza. Partnerei megrendeléseit 24 órán belül teljesíti, szerződött ügyfeleinek 8 órán belüli sürgősségi kiszállítást is biztosít. Partnereik között találhatók Magyarország legnagyobb sertés-, baromfi-, nyúl- és szarvasmarhatartói, illetve számos kisállat klinika. A fejlesztés másik fontos hozadéka harminc új munkahely megteremtése. Míg tíz éve tizenkét embert foglalkoztattak, ma már közel százötvennek adnak munkát.
A TolnAgro Kft. árbevétele 2009-ben 9,28 milliárd forint volt, 22 százalékkal nagyobb, mint az előző évben, a Newcopharm Kft. is hasonló mértékben, 19,26 százalékkal, 1,21 milliárd forintra növelte árbevételét 2008-hoz képest – ismertette a cégek adatait az ügyvezető. A TolnAgro Kft. a Dél-Dunántúl két sikeres állatgyógyszer forgalmazójának egyesülésével jött létre, 1996-ban és 2005-re Magyarország piacvezető állatgyógyszer-nagykereskedőjévé vált, több világhírű gyógyszergyártó kizárólagos magyarországi forgalmazója lett. Varga József igazgató 2008-ban megkapta az év Vállalkozója díjat

Vélemény, hozzászólás?