Posted on Hozzászólás most!

Újabb kölyökkutya család került utcára

Az egyik reggel munkába menet az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő munkatársa egy kidobott kölyökkutya családot fedezett fel egy forgalmas út mellett. Valaki kidobhatta, magára hagyta a pár hónapos kutyákat. A kutyusokat az állatvédő szakember beszállította az állatvédelmi telepre, ahol ázott bundájuk megszárítása után kezelésbe vették őket.
Újabb kölyökkutya család került utcára Az állatok gazdája akár három év börtönt is kaphatna, hiszen állatokat kitenni, elhagyni bűncselekmény. A környékben lakók nem láttak semmit, az esetnek szemtanúja nincs.
A kutyusok szerencsére megmenekültek az utcáról, de az Orpheus Állatvédő Egyesület rendszeresen találkozik olyan esetekkel, amikor a magára hagyott, kidobott állatokat elgázolják az autók és már csak a tetemek összeszedésére van lehetőség.
Sok állat végzi utcára kidobva…
Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja őket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.
Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.
Állattartói jogosítványt, állatrendőrséget sürgetnek a felelős állattartók
Az Orpheus Állatvédő Egyesület több éve szorgalmazza a felelős állattartás előrébb mozdításához szükséges szabályok kialakítását. Állatot jelenleg mindenki szabadon tarthat. Némi szabálymódosítással sikeres lehetne pl. a lakosság állattartói körében az állattartói jogosítvány bevezetése. A rendészeti törvény reformjaként a rendőrség, a polgárőrség, a közterület felügyelet, és a többi hatósági szerv mellett életre kellene hívni az ebrendészetek vagy divatos szóval az “állatrendőrség” szervezetet is. Forrás: Szeged.hu

Vélemény, hozzászólás?