Posted on Hozzászólás most!

Újra kell értékelni az állatkert tenderét

A Fővárosi Állat- és Növénykertnek a Széchenyi fürdő vizével történő fűtésére kiírt tárgyalásos egyszerű közbeszerzés eredményét megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) azzal, hogy a nyertes ajánlattevő ajánlatát újra kell értékelni – a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.
A feladat a két intézmény közti távfűtővezeték kiépítése, majd az állatkertben hőközpontok kialakítása volt. A három ajánlattevőből kettő 194 millió forintot kért a munkákért, míg a harmadik 227 millió forintért végezte volna el ugyanazt. Az ajánlatkérő kiszámította a három ajánlat számtani átlagát, mivel a két olcsóbb több mint 15 százalékkal tért el ettől, indoklást kért. Az egyik nem válaszolt, így kiesett a versenyből, míg a másik indokolta az árat, amit az ajánlatkérő elfogadott, és nyertesnek hirdette ki ezt a céget. A vesztes cég jogorvoslatot kért a KDB-től, mivel ragaszkodott ahhoz, hogy kirívóan alacsony ajánlat lett a nyertes.
A döntőbizottság megállapította, hogy a nyertes túl általánosan indokolta az árait, de ilyen volt maga a kérdés is. Ezért alaposan meg kell vizsgálni, hogy valóban kirívóan alacsony-e a nyertes cég ára, és ezt követően kell újra döntenie az ajánlatkérőnek. Miután a jogsértés reparálható, bírságot nem szabott ki a KDB. MTI

Vélemény, hozzászólás?