Posted on Hozzászólás most!

Újra kengurut láttak Békésben

Többen ismét látni véltek Békés megye útjain egy kengurut – közölte a hír6.hu híroldal. Még év elején, január vége felé Gyulánál le is filmeztek egy Bennett-kenguruként azonosított állatot, azonban akkor nem sikerült befogni.
“Éppen autóztunk kifelé Dobozról, alig hagytuk el a település szélét jelző táblát, amikor a kislányom megszólalt, hogy egy kenguru ugrál a szántóföldön. Azonnal letorkolltam, hogy nálunk nem élnek szabadon kenguruk, de a gyerek annyira erősködött, és egy határozott irányba mutatott” – idézi fel egy szemtanú beszámolóját a hír6.hu. Aztán az édeasanya is látni vélte az állatot, amely végül egy másik autótól megijedt és eltűnt.
Egy másik szemtanú Vésztő felől tartott késő este Doboz felé, amikor a település előtt 2-3 kilométerrel valamit megpillantott a fényszóró előtt.
“Először azt hittem, hogy kutya vagy őz, de ahogy jobban megnéztem, láttam, hogy egy kenguru. Üldögélt az út közepén, felém fordult, és rám nézett. Olyan közel volt, hogy az életemre esküdnék, hogy kenguru volt. Majd szépen elugrált az útról. Azt se tudtam, mit csináljak. Telefonáltam az állatvédőknek, akik azt mondták, szóltak a vadászoknak, de eddig semmi sem történt” – mondta a békéscsabai szemtanú.
A beszámoló felidézte, január végén több hírcsatorna is beszámolt arról, hogy Gyula határában egy kenguru bolyong. Az állatvédők fel is kerekedtek, hogy befogják az állatot, de az eltűnt, azóta a portál szerint nem érkezett hír róla.

Vélemény, hozzászólás?