Posted on Hozzászólás most!

Újra marhákat mérgeztek meg!

Klikk ide!Nincs annál nagyobb keserűség, mint amikor szenvedni látja állatait az ember. És nincs annál nagyobb galádság, mint amikor úgy áll valaki bosszút a haragosán, hogy megmérgezi annak állatait.
A minap ez történt a Tolna megyei Bátán ahol az egyik reggelre virradóan egyszerre hét fiatal bika pusztult el borzalmas kínok között. A gazda és segítői biztosak benne, hogy valaki a jószágok tápjába kevert mérget. Előző este ugyanis még semmi bajuk nem volt, ráadásul két másik bika, feltehetően rossz szaga miatt nem evett a takarmányból, s életben is vannak.
Az elpusztult állatok egyikét Kaposvárra vitték, hogy felboncolják, a tápból pedig mintát vettek, hogy megállapítsák, mi is okozta a tragédiát – de hát ez már veszett fejsze nyele. Mert azzal semmire se mennek, ha kiderül, milyen mérget kevertek a tápba. A tettesről az nemigen mond majd semmit, élheti tovább a gondtalan életét.
Szomorú tapasztalat mondatja ezt velünk. Pár éve a Szabolcs megyei Kállósemjén egyik tanyáján történt hasonló eset. Akkor tucatnyi egészséges tehén múlt ki szinte pillanatok alatt, s hiába volt minden vizsgálat, a mérgező kiléte sohasem derült ki. Pedig mindenki sejtette, ki a tettes: az a személy, aki mindenáron el akarta üldözni a tehenes gazdát a tanyájáról, s négyszemközt be is jelentette: ha nem adja a tanyát, majd nézze meg az állatait.
Szabolcsban a szénát mérgezték meg a kaszálón, a mérget ki is mutatták a bálákban, s az elhullott állatokban. Bizonyíték híján azonban még csak perbe se fogták a gyanús egyént. A megbántott, megalázott gazda ennek ellenére nem kívánt neki rosszat. Csupán azt, hogy a haláltusájukat vívó állatok jelenjenek meg minden álmában. Az a bátai gazember se érdemelne különbet. Forrás: Szabadföld.hu

Vélemény, hozzászólás?