Posted on 1 hozzászólás

Univerzoo

Megnyílik az UniverZoo, Európa első üzleti és élményparkja. Megnyitó 2010. május 29-30. Csaknem 3 milliárd forintos beruházással, 65 ezer négyzetméteren – amelyből 9.400 fedett – megnyitja kapuit az UniverZoo Üzleti és Élménypark – mondta Váraljai Péter, a beruházó UniZoo Kft. ügyvezető igazgatója, az UniverZoo ötletgazdája, a beruházás szervezője.
Váraljai Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a főként állat-egészségügyi termékek forgalmazásáról ismert Anivet Kft. áruháza máris a mogyoródi UniverZoo-ba költözött, de bérelt már ki helyiséget a Magyar Állatorvosi Kamara is. A parkban konferenciákat, kiállításokat, állatbemutatókat is lehet szervezni,illetve a parkban állatkórház is működik majd – részletezte az ügyvezető igazgató.
Beruházó:  DM Hollo, amerikai tulajdonú, Las Vegas-i központú ingatlanberuházó holding első hazai beruházása. A holdingot 2003-ban alapították és fennállása óta összesen több, mint 300 000m2 alapterületű, kereskedelmi, ipari és lakó funkciójú beruházás fűződik a nevéhez.
Hangulat:  Az új létesítmény a legmodernebb technikával és berendezésekkel lesz felszerelve. A komplexum megőrzi a természet hangulatát, hiszen egy fantasztikus esőerdő, játszóház, játszótér, kisállat börzék, állatsimogató és számos más, a természettel és az állatokkal kapcsolatos hangulatú program és helyszín várja majd az érdeklődőket. Teljesen egyedülálló megjelenésű és hangulatú lesz, így azok érdeklődésére is számíthat, akik kevésbé szeretnek a hagyományos plázákban vásárolni.
Nemzetközi kutyás frizbi verseny lesz a megnyitón Mogyoródon: Az úgynevezett kutyás frizbi eddigi legnagyobb hazai eseményére kerül sor a hét végén a versennyel egy időben avatandó mogyoródi UniverZoo területén. A rendezvény főszervezője elmondta az MTI-nek, hogy a Magyarországon még újdonságnak számító megmérettetés a világbajnokság kvalifikációs futama is egyben. Árkosi József tájékoztatása szerint a látványos szabadidő sport, a kutyás frizbi meglehetősen bonyolult szabályrendszerű Dog Chow Euroflite Cup 2010 elnevezésű versenyén három földrész 11 nemzete képviselteti magát. Az Európában egyedülálló, állatok és állattartók számára épített mogyoródi üzleti- és élménypark átadásával egybekötött eseményre a szerdától rendezett szemináriumok és más programok megkoronázásaként kerül sor.
A tengerentúlról származó játék (sport) lényege, hogy a legtöbb kutya kifulladásig képes a gazdák által eldobott labdát vagy bármiféle tárgyat újra és újra visszahozni – magyarázta a főszervező. – A kutyás frizbihez nem kell más, mint tágas tér, egy jókedvű, mozgékony kutya, és néhány, kifejezetten az ebek számára gyártott törhetetlen korong. Az eldobott korongot röptében kell elkapniuk a négylábúaknak, amelyek hamar rájönnek, hogy még izgalmasabb, ha felugorva, már a levegőben levadásszák a tárgyat. A gyakorlatok bemutatása így válik igazi sportteljesítménnyé a kutya és a gazda számára egyaránt. Az igazán “profik” valóságos zsonglőrmutatványokkal kápráztatják el a nézőket.

1 thought on “Univerzoo

  1. […] | Állatvilág net újság – A BP már majdnem 1 milliárd dollárt fordított a kárelhárításraUniverzoo | Állatvilág net újság – Állati élménypark Mogyoródon az UniverZooA BP már majdnem 1 milliárd dollárt fordított a […]

Vélemény, hozzászólás?