Posted on Hozzászólás most!

Vad elefántok tapostak el egy motorozó fiút a vietnami dzsungelben

Vadon élő elefántok támadtak egy motorozó fiúra és családjára egy vietnámi dzsungelben, a támadásban a 14 éves fiút agyontaposták az állatok. A fiú rokonainak sikerült elmenekülnie.
Egy 14-éves fiú meghalt Vietnám déli részén, amikor vadon élő elefántcsorda támadt rá a dzsungelben vasárnap – írja a Telegraph című brit lap. A fiú és rokonai motorbiciklivel tartottak egy az őserdőben található horgászhely felé Dong Nai tartományban, amikor az elefántcsordával találkoztak. A fiút az elefántok eltaposták, unokatestvére és mostohaapja azonban el tudott menekülni.
A gyerek a fején és a mellkasán sérült meg, és a kórházba vezető úton halt meg – írta a lap egy helyi falu vezetőjére hivatkozva. A vezető szerint az elefántok ritkán támadnak emberekre, de nem szeretik a fémből készült dolgokat, így a motorbicikliket sem, amelyekből már többet összetörtek korábban is.
A vietnámi vad elefántcsordák legutóbb több mint 10 éve öltek embert, akkor Binh Thuan tartományban tapostak el 12 falusit több különböző támadás során. A délkelet-ázsiai országban a vadon élő elefántok a vietnámi háború óta jelentősen megfogyatkoztak, mintegy 2000-ről 100 alá csökkent a számuk. Az elefántokat az elefántcsont-vadászok és az erdőirtás tizedelte meg, a megmaradt állatok pedig csökkenő életterük miatt válnak egyre agresszívabbá – írja a Telegraph.

Vélemény, hozzászólás?