Posted on Hozzászólás most!

Vadállattal alszik Nóri

Soha nem érzett nagyobb biztonságot, mint a hároméves, 180 kilós hím oroszlán, Mungo karjaiban – állítja Békés Nóra, akinek akkor vált valóra élete álma, amikor már lemondott róla. Az abonyi állatkert önkéntese hamarosan tigrisekkel is próbát tehet.
Már háromévesen a környék négylábú rémének nyakában lógtam, azzal a kutyával a kemény legények is tartották távolságot. Nyíltságomra fogékonyabbak voltak az állatok, mint az emberek, akikkel nehezebben jöttem ki – emlékszik vissza Békés Nóra. Ám hiába hurcolta haza a gyámolításra szoruló állatokat, szülei mindig kitessékelték.
– Nagy hatást gyakorolt rám az Elsa és kölykei című könyv, eltökéltem: Afrikába megyek nagymacskák közé. Harminchét évesen azonban be kellett látnom, jobb, ha lemondok erről. Akkor jött a hír: oroszlánt lehet simogatni az abonyi állatkertben. Azonnal odautaztam – idézi fel Nóra, akiről az intézmény vezetője, Tóth Tibor számára is világossá vált, milyen szeretettel közelít az állatkert új szerzeménye felé, így egy-két önkéntes mellett a nő számára is lehetőséget biztosított.
– Ötnaponta utaztam, hogy szeressem, ápoljam Mungot. Sokszor aludt el úgy, hogy az ujjamat, a kezemet szopta, ami a legnagyobb szeretet jele az oroszlánoknál. Nem egyszer szenderültem vele álomba – vallja be Nóra. Sokan megdöbbentek ezen, de ő állítja, soha nem érezte magát nagyobb biztonságban, mint a hároméves, 180 kilós hím karjaiban.
– Ma már nem mehetek be hozzá, mert félő: a szeretetével kárt tesz bennem. Képes lenne a nyakamba ugrani, mint harmincöt kilósan, de most már két mázsa. Azért rácson át még képes a tenyerembe hajtott fejjel szunyókálni – meséli Nóra, aki most a januárban született kis oroszlánnal, Shone-nal osztja meg lakókocsiját, míg fővárosi otthonában két cica várja. Hamarosan pedig tigriskölykökkel barátkozhat, mert bővül az állatkerti lakóközösség. – írja a Bors.

Vélemény, hozzászólás?