Posted on Hozzászólás most!

Vadászok áldozata lett egy kiskutya

Valószínűleg vadászok lőttek meg egy kiskutyát Kecskemét mellett egy erdős területen vasárnap. A kutya a gazdájával volt, aki rőzsét gyűjtött egy ismerőse kertjében, amikor a fák között lövés dördült. Gazdája mellől lőtték le.

Három-négy méterre állt tőle a gazdája mégis lelőttek egy kutyát a hetényegyházi Vackor Vár közelében. A jószág túlélte a találatot, ám gyógyulása egy-másfél hónapot is igénybe vesz majd. Amint a vadász ellen megteszik a feljelentést elrendelhetik a nyomozást – mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a rendőrség sajtószóvivője.
Hatalmas kötés éktelenkedik ennek a kistermetű fekete kan kutyának az oldalán. Itt találta el az a lövés, amellyel egy vadász vette célba – mondta el híradónk kérdésére Szabó Attila, a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársa. A jószág csak gazdáját követte fát gyűjteni a saját telke melletti területen, akkor is alig pár méterre volt tőle, amikor a találat érte. A kutya jelenleg a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyén van már, ahol egy hónapig kezelik, ezt követően viheti haza gazdája. A vadásztársaságok tagjai egyébként egy úgynevezett vadászkönyvbe kell, hogy beírják magukat, amikor vadászni indulnak. Ez által nem lesz nehéz dolga a rendőrségnek, hogy megtalálják a lövés leadóját. Kutyára egyébként nem lőhetnek, csak ha az űzi a vadat.

Vélemény, hozzászólás?