Posted on Hozzászólás most!

Vágtázó lovak közé hajtott Gergő

Borzalmas tragédia történt Polgáron az év első napján! Az úttesten vágtázó lovak közé hajtott egy fiatal egyetemista január 1-jén.
J-T. Gergő (†24) csupán két hete ünnepelte születésnapját. A 25 lóból álló ménes az egész utat elfoglalta, a vaksötétben esélye sem volt Gergőnek, hogy idejében észrevegye, majd kitérjen a veszély elől: fékezés nélkül hajtott a vágtázó állatok közé. A hatalmas ütközéstől az egyetemista vezette Audi teljesen össze roncsolódott, a sofőr a helyszínen életét vesztette, 25 éves hölgy utasát pedig nyak- és hátcsigolya-töréssel, valamint mellkasi sérülésekkel, súlyos állapotban szállították kórházba. Az utat pedig mindenhol vér és lótetemek borították.
– Az úttest teljes szélességében terelte a karámból korábban elszabadult lovait egy 46 éves férfi. Ő és társai a zabolátlan ménes előtt lassú tempóban haladó, tompított fényszórót és vészvillogót használó terepjáróval próbálták lassítani a vágtázó állatokat. Mivel a ménes nem volt kellő távolságból észlelhetően kivilágítva, egy szemből, Hajdúnánás felől Polgár irányába közlekedő autó fékezés nélkül belehajtott – tudtuk meg Kelemen Éva rendőr hadnagytól, a hajdúnánási rendőrkapitányság szóvivőjétől, aki hozzátette: halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indult nyomozás.Az ügyben műszaki szakértő bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit. A tragédia ugyanis a rendőrség álláspontja szerint a szabályok betartásával megelőzhető lett volna.

– A KRESZ szerint az állatokat az út szélén szabad hajtani, és megfelelő számú embert kell biztosítani, hogy az állatok ne széledjenek szét. Sötétben ráadásul a ménes előtt fehér vagy sárga, mögötte pedig piros fénnyel kell világítani – szögezte le Pausz Ferenc szakértő. Forrás: Blikk, RTL Klub.

Vélemény, hozzászólás?