Posted on 2 hozzászólás

Vajsavval támadtak a bálnavédők

Állatvédők vajsavval támadtak egy japán bálnavadász hajóra az Antarktisz vizein. Három japán matróznak megsérült a szeme és az arca – a japánok szerint. A nemzetközi bálnavédők szerint ez nem igaz, mert a vajsav ugyan nagyon büdös, de ártalmatlan. Az állatvédők hajóján van egy magyar aktivista is.
3 méteres jégből készült bálnát vittek a japán nagykövetség elé a Greenpeace tagjai Budapesten. Így tiltakoztak a japán bálnavadászat ellen. Az Antarktisz vizein közben a nemzetközi bálnavédők támadtak egy japán hajóra. A hajó a japán kormány szerint kutatóhajó volt, az állatvédők szerint viszont bálnavadász. A bálnavédők hajóján van egy magyar aktivista is. Kristóf Veronika. Azt mondta a Tényeknek, hogy a japán kormányhajót, valamint a kísérő három japán bálnavadász hajót először kivezették a védett óceáni területről, de aztán az egyik megtámadta a bálnavédőket. Hangfegyvert használtak és bevetettek vízágyúkat.
Nemzetközi hírügynökségek szerint a japán hajó három matróza sérült meg, mert a bálnavédők avas vajból készült, rendkívül bűzös vajsavval támadták a japán legénységet. A japánok szerint a vajsav átmeneti vakságot okoz. Az ausztrál belügyminiszter pedig békíteni próbált. A bálnavédők és a japán bálnavadászok konfliktusa évek óta tart. A japánoknak egyébként van engedélyük arra, hogy tudományos kutatás céljára bálnákat fogjanak az Antarktisz vizein. Az állatvédők szerint azonban a kifogott bálnákat eladják, mert Japánban ritka és drága különlegesség a bálnahús.

2 thoughts on “Vajsavval támadtak a bálnavédők

  1. […] a japán bálnavadászatokat: Japán nemzetközi elfogatóparancs kiadását tervezi a Sea Shepherd nevű harcias természetvédelmi csoport vezetője ellen, ahol magyar is tevékenykedik – […]

  2. […] vajsavból készített bűzbombával megsebesítette a bálnavadász hajó legénységének egy tagját. Két […]

Vélemény, hozzászólás?