Posted on Hozzászólás most!

Végre komolyan veszik az állatkínzást

Egy ócsai férfit letöltendő fogházbüntetésre ítéltek állatkínzás miatt. Gyors eredmény született a 2012. május 15-ei lakossági bejelentés után, miszerint egy családi ház udvarán embertelen körülmények között tartanak két kutyát. A kiérkező hatósági állatorvosok és az illetékes körzeti megbízott, igazoltnak találták az állatkínzást, a kutyákat elszállították egy fővárosi telepre, ám egyikük május 17-én elpusztult. Az állatok tulajdonosa pénztelenségre hivatkozva elismerte, hogy a kutyák éheztek.
A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétségének megalapozott gyanújával indított eljárást a kutyák tulajdonosa ellen, a vizsgálati iratokat átadták az ügyészségnek vádemelési javaslattal, és 2012. június 14-én a Dabasi Városi Bíróság meg is tartotta a tárgyalást. Az állatkínzót első fokon 6 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélték.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság arra kér mindenkit, hogy jelezze, ha környezetében méltatlan körülmények között tartott állatokról tud! Forrás: PMRFK

Vélemény, hozzászólás?