Posted on Hozzászólás most!

Vérző lábbal nyűszített a bejárat előtt

Vérző lábú kutyushoz hívták segítségül a Halasi Állatvédőrség önkénteseit, Kiskunhalason, a Radnóti utcában.
Az egyik társasház bejárati ajtaja előtt kuporgott órák óta a szerencsétlen állat, feltehetően egy másik kutya marta meg – írja a halasmedia.hu. A sérült ebet a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület állatorvosa megműtötte, a gazdáját is sikerült megtalálni, így már az otthonában lábadozhat – mondta el Becze Mariann, a Kiskunhalasi Állatvédelmi Őrszolgálat munkatársa.
A házban élő család, ahol az ajtó előtti lábtörlőn kuporgó kutyusra rátaláltak, azért értesítette az állatvédőrséget, mert vérfoltokat találtak rajta. Amikor az állatvédőrök kiértek a helyszínre, és átvizsgálták a mozdulatlanul fekvő kutyát, a jobb hátsó lába tövénél és az ágyékánál egy több mint tíz centi hosszú nyílt sebet találtak.
Mivel nagy fájdalmai voltak a jószágnak, és nyüszített, a lábtörlővel együtt tették be az autóba, hogy állatorvoshoz vigyék.
– Később a tüzetes orvosi vizsgálat során derült ki, hogy a jobb hátsó oldalán tenyérnyi foltban hiányzott a bőr, ami feltolódott a jobb hátsó lábához és a húsa kilátszódott – mondta el Becze Mariann, a Halasi Állatvédőrség önkéntes munkatársa. Az eb mellkasán is hasonló kisebb nyílt sebet találtak, és mivel a lábán jól láthatóak voltak a harapásnyomok, nyilvánvalóvá vált, hogy egy másik kutyával viaskodhatott. A kutyust azonnal meg kellett műteni, a nyílt sebet több öltéssel varrta össze az állatorvos.
Szerencsére volt rajta azonosító biléta, így gyorsan megtalálták a gazdáját, aki már kétségbeesetten kereste házi kedvencét. – Rezső, mert így hívják a kutyust, azóta jobban van, már másnap lábra állt, folyamatosan kapja a fájdalomcsillapítót és az antibiotikumot, reméljük, mielőbb felgyógyul – közölték a jó hírt az állatvédőrök, akik egyben felhívják a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek kedvenceikre, mert elkezdődött a párzási időszak, és ilyenkor nagyon sok kutya szökik el otthonról. Forrás: Delmagyar.hu

Vélemény, hozzászólás?