Posted on 1 hozzászólás

Vérző rendőrkutya, rendőrtámadás, könnygáz és vízágyú

Botrányos volt a Fradi-Újpest. A Fradi még nem kapott ki tavasszal, az Újpest Mészöly Géza második eljövetele óta veretlen. Tizennyolcezer ember egyszerre tombolt magyar bajnokin. A meccs előtt volt egy kis kergetőzés, alatta anyázás, utána meg menekülés a rendőrök elől. Ez volt, amire hetek óta vártak: a Fradi-Újpest rangadó.
Míg az újpestiek megérkeztek, rendőrkordon óvta őket a felhevült fradistáktól. Majd mikor Vincze Ottó, Hrutka János vagy a lilák “nagyjai” közül Pető Tamás és Tamási Zoltán várt a VIP-jegyére, az Albert Stadion klubháza előtt megindult a rendőrroham. A biztonsági szolgálat emberei szerint helyesen, mivel egy maroknyi lila-fanatikust megtalált volna pár fradista. Ehelyett jöttek a rendőrök és viszonylag gyorsan rendet is tettek.
Az MTI tudósítása szerint a mérkőzés kezdete előtt tíz perccel egy mintegy ötven tagú újpesti szurkolótábor érkezett a stadionhoz, s a ferencvárosi drukkerek nekik támadtak. A rendőrök közbeléptek és szétválasztották a két szurkolótábort.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Sass Oszkár elmondta: a rendőrség egy emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt, kettővel szemben csoportos garázdaság miatt járt el, egy ember pedig közbiztonságra veszélyes eszközt tartott magánál. Arendőri intézkedéseknek köszönhetően a mérkőzés pontban este hét órakor elkezdődhetett. A mérkőzés egygólos vendéggyőzelemmel ért véget, így várható volt, hogy a hazaút senkinek sem lesz fáklyásmenet.
A lefújás után – szokás szerint – a sajtópáholyban tartották az újságírókat, majd a meccs vége után harminc perccel kísérték át őket a klubházba. Mire a sajtótájékoztató kezdetére mindenki megérkezett, már alig lehetett meglenni a beömlő könnygáztól. Megdöbbentő volt látni, hogy még Albert Flóriánék sem tudják elhagyni a stadiont – közölte a STOP helyszínen tartózkodó tudósítója.
Közben egy rendőrkutya vérző feje azt sejtette a bent lévőkkel, hogy a Könyves Kálmán körúton és az Üllői út környékén sincs minden rendben. A felbőszült ferencvárosi drukkerek várták, mikor engedik ki a karanténból, és főképp merre az újpesti szurkolókat.
Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség: A rendőrségnek a Ferencváros drukkereit kellett megfékezniük, akiket – az MTI helyszínen lévő tudósítójának beszámolója szerint – kordonok között tereltek a metróállomás, illetve a Népliget felé. A szurkolók több helyen is bedöntötték a kordont, de a rendőrök mindenütt megakadályozták, hogy az elzárt területre bejussanak. A vendég újpesti szurkolókat rendőri kísérettel különmetró szállította el Újpest városkapuig.

1 thought on “Vérző rendőrkutya, rendőrtámadás, könnygáz és vízágyú

  1. […] volt egy kis kergetőzés, alatta anyázás, utána meg menekülés a rendőrök elől. Tovább a teljes cikkre Categories: Cikkek, Kutyák Címkék:fradi, meccs, rendőrkutya, rendőrség, sérülés […]

Vélemény, hozzászólás?