Posted on Hozzászólás most!

Veszélybe sodorta őket a delfinszöktetés

Vizsgálatot indított a japán rendőrség, mert a tengerparti Taidzsi városnál ismeretlenek halászhálókat vágtak át. Ennek eredményeképp kiszabadult több delfin, az állatokat a tradicionális delfinvadászatra ejtették fogságba. A szerdai japán híradások szerint a hatóságok azt feltételezik, hogy külföldi állatvédő aktivisták szabotálhatták a szeptember elején kezdődött hagyományos delfinvadászatot.
A Kyodo japán hírügynökség által megszólaltatott nyomozók szerint lehetséges, hogy az incidens összefüggésben lehet egy európai környezetvédelmi szervezet Black Fish (Fekete Hal) elnevezésű internetes oldalán megjelentetett közleménnyel. Ebben azt írták, hogy a csoport búvárai rongálták meg a halászhálókat, amelyekben bekerített delfineket tartottak fogva.
A japán Taidzsi partszakaszán évente nagyon sok delfin és egyéb cet tűnik fel, ám van egy kicsi, zárt öböl, amit a helyiek szögesdróttal rekesztettek el a kíváncsi szemek elől. Az évente megrendezett tradicionális delfinvadászaton általában 2 ezer delfint terelnek be az öbölbe, ahol a halászok egy részüket élve befogják, hogy tengeri parkoknak, szórakozóhelyeknek adják el. Az állatok többségét viszont megölik a húsuk miatt.
A delfinek tömeges lemészárlásáról egyébként egy dokumentumfilmet is készítettek The Cove címmel, amelyet idén Oscar-díjjal jutalmaztak.

Vélemény, hozzászólás?