Posted on Hozzászólás most!

Veszélyes, egzotikus állatokat tartott a pincében

Védett állatokat, köztük hat védett skorpiót találtak egy kispesti lakóház tárolóhelyiségében; az ügyben egy férfi ellen természetkárosítás miatt eljárást indítottak – közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön.
A nyomozók a Vidékfejlesztési Minisztérium biodiverzitás és génmegőrzési osztály bejelentése alapján indítottak eljárást P. László ellen még május 29-én. A bejelentés szerint a férfi olyan veszélyes, egzotikus állatokat tartott a pincében, amelyek között védettség alá eső példányok is vannak.
Az NNI környezeti bűnözés elleni osztály munkatársai megjelentek a tárolónál, ahol jelentős számú skorpiót és pókot, valamint két homoki viperát találtak. Az állatok között hat császárskorpió (Andinus imperator) is volt, amelyek természetvédelmi oltalom alatt állnak, így ezeket, illetve a két homoki viperát a nyomozók lefoglalták és az elszállításukról gondoskodtak.
A többi állat nem védett, így azokra a büntetőeljárás nem terjed ki. Róluk az NNI értesítette a Budapest XIX. kerületi Polgármesteri Hivatalt, mivel veszélyes állatoknak minősülnek és tartásuk engedélyhez kötött. Forrás MTI

Vélemény, hozzászólás?