Posted on Hozzászólás most!

Veszprémi állatvédő egyesület – köszönet a mentésért!

Köszönjük minden mentésben résztvevő embernek az odaadó munkáját! Őszinte tisztelet és elismerés illeti őket. Reméljük, hogy az állatokkal kapcsolatos bánásmódjuk és szeretetük visszatükröződik közöttünk, az emberek közötti kapcsolatokban.
Kolontári mentés: Kolontár lakosságának evakuálása után nem sok időt kaptunk arra, hogy körülnézzünk, a közterületen vannak-e kószáló, gazdátlan jószágok. Kis csapatunk szétszéledt gyorsan Kolontár utcáin és kerestük a rászoruló állatokat. Két kiscica, két kiskutya (honlapunkon láthatóak az S.O.S. kutyák és S.O.S. macskák rovatunkban), valamint egy szép német juhász kutya (nemsokára ő is látható lesz) szerencsésen a szállító eszközeinkbe került és biztonságba helyeztük őket a veszprémi Állatkórházban (Ady E. u.). Természetesen fürdetés mindegyiknek járt és a német juhász kutyának a sérüléseit is ellátta állatorvos. Holnap a kicsik kapnak féregtelenítőt, majd hamarosan védőoltást is. Szervezzük, illetve együttműködési szándékunkat jeleztük a Katasztrófavédelmi Parancsnokságnak, hogy a kitelepített lakosság állatait továbbra is segíteni tudjuk. Mivel civil személyek egyelőre nem mehetnek a területre, ezért táp adományokat tervezünk szállítani, amit a rendőrség vagy katasztrófavédelem emberei osztanak szét az ott hagyott állatoknak. Ha valaki tud táp adományt adni, kérem jelezze E-mailban vagy telefonon. Nemcsak kutyák és macskák, hanem tehenek, sertés, tyúkok, kacsák, stb. is van, mint egy faluban általában lenni szokott. Számukra is gyűjtünk táp adományokat.
Mentés Devecserből: 8 kutyát, 2 macskát, 50 tyúkot és kacsát mentettek ki eddig tagtársaink a katasztrófa sújtotta területről. A kimentett állatok nagyrészét visszavárják gazdáik, csak sajnos azt időben nem lehet meghatározni, mikor történhet ez meg. A veszprémi Ady E. úti Állatkórházban helyeztük el őket ideiglenesen, de továbbra is várjuk az ideiglenes befogadók jelentkezését, mert itt már egyáltalán nincs hely. Ha fürdetés, ellátás után innen egy-két állatot el tudnánk vinni másik helyre, ahol kivárhatnák a vissza- vagy máshová telepítést, akkor a súlyosabb, ellátásra szoruló kutyáknak, macskáknak újra tudnánk itt helyet biztosítani.
Pénz adományokat is várunk továbbra is a devecseri és kolontári állatok megsegítésére. Számlaszámunk megtalálható a Magunkról rovatban. Adományról igazolást küldünk, adományának 30 %-a az adóból visszaigényelhető.
Képeink ma este készültek a sérült, illetve a maró iszaptól szennyezett állatokról, illetve a fürdetésről. Általában nagyon rémültek,de a zuhanyozás mindegyiknek jól esett, ez látható a képeken. Szombaton megyünk újra a területre, reméljük sikerül még néhány állatnak segíteni.
Veszprémi Állatvédő Egyesület
Számlaszám: CIB Bank Zrt. 11100300-19264952-36000001 Postacím: 8201 Veszprém, Pf.: 545. Telefon: (20) 288-3728 és (20) 368-0744 Honlap: www.veszpremiallatvedok.hu E-mail: allatvedok@freemail.hu

Vélemény, hozzászólás?