Posted on Hozzászólás most!

Villámcsapás ért két embert

Villámcsapás ért két embert vasárnap délelőtt a Nyíregyházi Állatparkban; egy fiatal fiút a helyszínen újra kellett éleszteni, édesapját könnyebb sérülésekkel szállították kórházba – közölte Gajdos László, a park igazgatója az MTI-vel.
A viharos időben feltehetően egy fába csapott a villám délelőtt tizenegy óra körül, amely mellett éppen egy négytagú család tartózkodott.
A kisebbik gyermekre, egy 15-16 éves fiúra, valamint középkorú édesapjára valószínűleg áthúzott a villám; a fiú a helyszínen elvesztette az eszméletét. Őt a közelben lévő egyik látogató azonnal elkezdte újraéleszteni – mondta Papp Endre, a park állatorvosa az MTI-nek, aki maga bekapcsolódott az életmentésbe.
Közlése szerint a park munkatársai azonnal értesítették a mentőket, addig pedig folyamatosan lélegeztették és szívmasszázst alkalmaztak a gyermeken. Az édesapa csak könnyebben sérült meg a balesetben – tette hozzá.
Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a gyerek a villámcsapás miatt a helyszínen életét vesztette, de a gyors segítségnek köszönhetően sikerült újraéleszteni, majd stabilizálni az állapotát, majd a könnyebb sérülést szenvedett édesapjával a nyíregyházi kórházba szállítani.
A fiút jelenleg az intenzív osztályon ápolják, édesapja már jól van – tette hozzá a főorvos.
Az édesanyát és a másik gyermek nem sérült meg, őket a park munkatársai szállították be családtagjaikhoz a kórházba. Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?