Posted on Hozzászólás most!

Visszatérnek a farkasok Németországba

Németország kellős közepén, a Berlin, Lipcse, Hannover, Erfurt négyszögben fekvő Reinhardswald nevű erdőségben 150 év óta először megjelent egy farkas. Az elmúlt tíz napban többen és többször látták az állatot, de már korábban is találtak széttépett birkákat, amit azonban kóbor kutyák számlájára írtak.
Az erdészek szerint egy távolról bevándorolt fiatal állatról van szó. A hír azonban így is nagy szenzáció, példátlan esemény másfélszáz év után. A természetvédők szerint pozitív szenzáció.
Szászországban és Brandenburgban az elmúl években már megjelentek a farkasok, sőt hordákat is alapítottak, kölyköket neveltek. Egyedül a kelet-szászországi Lausitzben 30 farkas él. Alsó-Szászországban tavaly egyet vadász ejtett el, Bajorországban és Schleswig-Holsteinben egyet-egyet autó gázolt el.
Európa középső vidékein a 17-18 században teljesen kipusztították a farkasokat. Első alkalommal az 1970-es években stabilizálódott a farkas populáció Kelet-Lengyelországban, majd 1990 körül megindult visszavándorlásuk Németországba, ahol vadászatuk szigorúan tilos.

Vélemény, hozzászólás?