Posted on Hozzászólás most!

Vödörben végezték volna a kidobott kiskutyák

Szeged egyik kertvárosában egy elhagyatott területen felelőtlen állatkínzó vödörben hagyott magára négy újszülött kiskutyát. Az állatok étlen és szomjan, a hidegben az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentőjének kiérkezéséig 12 órát lehettek. A kihűlt kutyák állapota kritikus. Sokan engedik koordinálatlanul házi kedvenceiket szaporodni, a felelőtlen szaporulatok pedig rendszerint utcára kerülnek kidobásra.
Nagy Róbert állatvédő szerint “a legjobb annak a kóbor állatnak, ami meg sem születik”. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által hangoztatott álláspontban van valami. Mivel világunkat mi magunk alakítjuk, egy kis odafigyelés kellene, hogy a bűncselekménynek minősülő tetteiket a lakosok megelőzzék.
Az állatkínzásos bűncselekmény kapcsán az állatvédő szervezet megtette a feljelentést. Az Orpheus Állatvédő Misszió keresi jelen ügyben is az elkövetőket, de lakossági segítség nélkül kicsi az esély, hogy a frissen ellett kutya tulajdonosára ráleljen az állatvédő szervezet vagy a hatóság – írja a Szeged.hu

Vélemény, hozzászólás?