Posted on Hozzászólás most!

Zenés állatkerti esték augusztus közepéig

A MÁV Szimfonikus Zenekar Strauss-estjével veszi kezdetét szerdán a nyolc koncertből álló Zenés állatkerti esték című program sorozat, amely augusztus közepéig minden héten szerdán várja a zenekedvelőket. A hagyományos zenei estek visszatérő szereplője a Benkó Dixieland Band és a Hot Jazz Band, amelyek július 14-én, illetve augusztus 4-én lépnek fel. A koncertek fél kilenckor kezdődnek, de a szórakozni vágyók előtt már 7 órakor nyitva állnak az Állatkert kapui, sétát lehet tenni a pálmaház és a nagy tó környékén.
A szervezők az állatkerti környezethez illően könnyedebb zenei programot állítottak össze az idén is: a Bolyki Brothers július 28-án szórakoztatja a közönséget, Palya Bea és Szokolai Dongó Balázs duója augusztus 11-én hallható. Most első ízben lép fel az Állatkertben Rutkai Bori és a Specko Jedno szerenádokkal július 7-én, továbbá Sebestyén Márta zenész barátaival július 21-én. A koncertsorozatot a Budapest Klezmer Band augusztus 18-i fellépése zárja.
A koncerteket a japán kert, a pálmaház, valamint a nagy tó közelében rendezik meg és mint azt Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője elmondta: “a késői muzsika ellen nem tiltakoznak az állatok, nem dübörgő zene hangzik ugyanis fel”. Szemtanúja volt egyszer a szóvivő annak, hogy a pávák a zene hangjára odamentek a krokodilház közelébe és végighallgatták a műsort. A zenészek sem nehezményezik, ha olykor hápogás vagy csipogás színesíti a műsort, a művészek is élvezik ezt a sajátos atmoszférát.

Vélemény, hozzászólás?