Posted on Hozzászólás most!

Magyar sztárok a tragikus sorsú ebekért

Az árvíz miatt nem csupán az emberek, de a kutyák is fedél nélkül maradtak. Sok ezer állat sorsa vált tragikussá, amikor a víz elöntötte a házakat és vele együtt a gazdátlan állatokat befogadó menhelyeket is. Az otthon nélkül maradt családok, ideiglenes szállásaikra sem vihették magukkal hűséges kutyáikat.
Az állatok, még az embereknél is kiszolgáltatottabbak. A szeretett állatainkról való gondoskodás megmutatja emberségünket. A rászoruló emberek érdekében már hatalmas társadalmi összefogás indult. Azonban a leginkább kiszolgáltatottabbaknak, a rászoruló embertársaink állatainak nyújtott segítségünk, társadalmi felelősség vállalásunk összetartásunkat, emberségünket jelképezi, így példát mutat a következő generáció számára is.
A főleg állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek a Szabad tér Színházzal közösen szervezik a koncertet, ami július 8-án este nyolc órakor kezdődik a Városmajori szabadtári színpadon. Az állatvédők szerint sok ezer állat sorsa vált tragikussá, amikor a víz elöntötte a házakat és vele együtt a gazdátlan állatokat befogadó menhelyeket is. Az otthon nélkül maradt családok, ideiglenes szállásaikra sem vihették magukkal kutyáikat.
A segélykoncert fellépői: Zorán, Pa-Dö-Dő, Keresztes Ildikó, Gerendás Péter, Irishfeet és a Bloomhorne együttes, Szekeres Attila és Balázs Gergely improvizációi, és mások. A rendezvény műsorvezetői Hegyi Barbara és Azurák Csaba lesznek – tájékoztatott a Zöld Zebra Állat-és Természetvédő Egyesület.
A támogatók a támogatás nagyságától függően pártoló jegyeket kapnak. A támogatás lehet pénzbeli, illetve tárgyi eszköz: táplálék, állatgyógyszer, fertőtlenítőszer, ami a menhelyek felújításához, használhatóvá tételéhez szükséges. Az adományok elkülönített számlára kerülnek, melyet teljes egészében a menhelyek megsegítésére fordítanak. A támogatóknak részletesen beszámolnak az adományok sorsáról. Pénzadományát bárki eljuttathatja a 11714006-20446624 számlaszámra, de az SMS Adomány-vonalon: a 1784 számon is lehet 300 forinttal segíteni üzenetenként.

Vélemény, hozzászólás?