Posted on Hozzászólás most!

Zsiráfbika a veszprémi állatkertben

Megérkezett az első zsiráfbika a veszprémi állatkert új Afrika-házába. Nagy szenzáció ez Veszprémben, ugyanis az ország második legrégibb állatkertjében – tavaly ünnepelték a megnyitása 50. évfordulóját -, még sosem voltak zsiráfok.
A két és féléves fiatal bikát Németországból, a schwerini vadasparkból szállították Veszprémbe, de a napokban még három 2-2,5 éves zsiráfbika érkezik; kettő szintén Németországból (Lipcséből és Hamburgból), egy pedig Dániából.
A fiatal zsiráfok az Európai Állatkertek Szövetségének tenyészprogramja keretében kerülhettek Veszprémbe – tájékoztatott Török László igazgató, megjegyezve: 1-2 év elteltével három bikát zsiráftehenekre cserélnek majd el, s így alakul ki a végleges “csapat”: egy bika és három tehén. A jelenleg négy méter magas zsiráfbikák kifejlett, idősebb korukban elérik az 5,2-5,3 méternyi magasságot is. A zsiráfok az állatkertekben a látogatókat leginkább vonzó állatok.
Az igazgató tájékoztatósa szerint a speciális Afrika-ház 180 millió forintos beruházással készült el – Tegnap tartották a műszaki átvételét -, és szeptember 23-án avatják majd, másnaptól pedig megnyitják a látogatók előtt. A négy zsiráfbikát tehát először szeptember 24-én láthatják majd az érdeklődők a veszprémi vadasparkban.

Vélemény, hozzászólás?